20px

Corona Virus, informatii utile!

Unde te poti testa pentru COVID -19 in Oradea

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea informează pe site-ul propriu că efectuează testări Real Time PCR pentru depistarea SARS-Cov2 (COVID-19), la cerere, pentru persoanele fizice care au nevoie de internări sau de efectuarea unor investigaţii medicale în unităţi de profil din afara județului Bihor, care trebuie să facă deplasări justificate în străinătate sau au situaţii familiale deosebite.

 

Solicitanţii persoane fizice trebuie să acceseze site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, unde găsesc informațiile necesare, iar la adresa de e-mail recoltarecovid@spitaluljudeteanoradea.ro trebuie să transmită o cerere-tip completată, documentele justificative care atestă încadrarea în criteriile de eligibilitate (deoarece acestea vor fi analizate), precum şi dovada achitării unei taxe în cuantum de 200 lei.

După transmiterea solicitării, persoana care doreşte să fie testată va fi contactată în vederea programări (fixării datei, orei şi locului recoltării) de către personalul medical desemnat.

Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus), puteți apela numărul de telefon:
 

+4021.320.20.20
 

din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24.

Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!


Atenționări de călătorie

Informații cu privire la măsurile adoptate de statele europene în contextul evoluției epidemiei de infecție cu COVID-19 sunt disponibile AICI.

Informații cu privire la alertele de călătorie pentru alte state sunt disponibile AICI.

 

Informații actualizate cu privire la localitățile/regiunile pentru care se instituie măsura carantinei instituționalizate sau autoizolării


Data: 11.03.2020

Zonele în funcție de care se instituie auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituționalizată pot fi consultate accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1440-lista-zonelor-cu-transmitere-comunitara-extinsa-si-a-altor-zone-afectate-de-covid.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

 

Informații actualizate cu privire la numărul de cazuri la nivel global și statele europene - AICI