Ziua 1
(28.12.2022): Plecare la ora 20:30 din Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei) pe traseul Giurgiu - Ruse. Traversam Bulgaria si ne indreptam catre Grecia. 

Ziua 2
(29.12.2022): In cursul diminetii vom ajunge la Salonic (al doilea mare oras al Greciei) si vom face tur de oras cu vizitarea urmatoarelor obiective turistice: Biserica Sf. Dumitru (simbol al orasului dar si muzeu de icoane bizantine), Arcul lui Galeriu, Rotonda si Turnul Alb. Deplasare catre regiunea Volos - Nea Anchilaos. Cazare si cina la Hotel 3* in zona Nea Anchialos.

Ziua 3
(30.12.2022): Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala Complex Monahal METEORA si Atelierul de iconografie pret 30 euro/pers, vizitam un Atelier de Icoane Bizantine unde vom asistea la procesul de fabricare a icoanelor. Fenomenul carstic unic in Europa si locasurile religioase adapostite de stancile numite Meteore suspendat intre cer si pamant te vor surprinde in cadrul acestei excursii. Meteora este cel de-al doilea centru monastic din Grecia, dupa Muntele Athos, unde de peste 600 ani este pastrata vie flacara spiritualitatii ortodoxe. Se vor vizita doua dintre cele cinci manastiri care mai au o viata monahala active. Cazare si cina la Hotel 3* in zona Nea Anchialos. 

Ziua 4
(31.12.2022): Mic dejun. Vizita Orasul Volos. Timp liber, iar seara luam parte la CINA FESTIVA REVELION 2023! (Masa festiva, muzica, dans). Cazare la Hotel 3* in zona Nea Anchialos. 
CINA FESTIVA de REVELION. La multi ani 2023 !!!
Ziua 5
(01.01.2023) LA MULTI ANI 2023 !!!: Mic dejun. Vizita Manastirea Kato Xenia (inchinare la Braul Maicii Domnului) Timp liber. Cazare si cina la Hotel 3* in zona Nea Anchialos.

Ziua 6
(02.01.2023): Mic dejun. Plecare catre casa cu vizita Manastirea Sf Efrem Sirul aflata la poalele muntelui Olimp - in manastire se gaseste o parte din mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul. Ne indreptam catre tara tranzitand Bulgaria. Sosire in tara in functie de trafic si formalitatile vamale.


Pretul include: 
 - transport cu autocar clasificat;
 - 4 nopti cazare Hotel 3* in zona Nea Anchialos (Regiunea Volos) cu demipensiune (mic dejun + cina);
 - CINA FESTIVA IN NOAPTEA DINTRE ANI! (31.12.2022);
 - ghid de turism atestat.

Pretul nu include: 
 - asigurarea medicala de calatorie;
 - Excursie optionala Complex Monahal Meteora (30 euro/pers);
 - cheltuieli personale;
 - taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie; 
 - orice alt serviciu care nu este mentionat.

Tarife copii: 
Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 115 euro. 
Copii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 205 euro, beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Avans 50% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii, diferenta pana la data de 10.12.2022. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 90 euro/pers.  

Grup minim: 25 persoane. 

Acte necesare: Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 2 zile inainte de plecare;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
10) agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;
este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/handicap);
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata)
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul  efectuarii  transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara , transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Imbarcare gratuita din tara :
Giurgiu - retur (Giurgiu - Rompetrol vis-a-vis de Kaufland)

Transbordari CONTRA COST :
Rm Valcea  - Bucuresti - retur = 50.00 euro / pers (Rm Valcea  - Autogara Antares)
Pitesti  - Bucuresti - retur = 40.00 euro / pers (Pitesti - Petrom Podul Viilor)
Targoviste  - Bucuresti - retur = 35.00 euro / pers (Targoviste - Hotel Valahia)
Ploiesti  - Bucuresti - retur = 35.00 euro / pers (Ploiesti - Benzinaria Petrom Metro)
Campina  - Bucuresti - retur = 40.00 euro / pers (Campina - Benzinarie OMV)
Mioveni  - Bucuresti - retur = 45.00 euro / pers (Mioveni - Catedrala Sf Petru si Pavel)


Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Nea Anchialos
Transport Autocar Nea Anchialos - Bucuresti

vezi mai multe

Vacante deosebite in destinatii alese/transport

Verifica tarife si disponibilitate