Ziua 1
Plecare la ora 06:00 din Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei) pe traseul Ruse - Skopje. Tur pietonal oras Skopje, capitala Republicii Macedonia. Se admira fortareata Kale, Podul de Piatra, Casa Memoriala a Maicii Tereza, Piata Macedonia, statuia lui Alexandru cel Mare. Cazare Hotel in zona Skopje.

Ziua 2
Mic dejun. Plecare spre Canionul Matka (vizita Manastirea Sf.Andrei, situata in cheile raului Treska). Continuare drum spre Ohrid - cel mai mare oras amplasat langa Lacul Ohrid. Lacul si orasul Ohrid sunt incluse pe lista Patrimoniului Mondial Cultural si Natural UNESCO. Orasul este cunoscut sub numele de Ierusalimul Balcanilor datorita celor 365 de biserici existente odata, cate una pentru fiecare zi a anului. Vizita pietonala a orasului vechi: Catedrala Sf.Sofia, Teatrul Antic, Biserica Sf.Fecioare Maria, Manastirea Sf.Clement, Biserica Sf.Ioan Teologul Kaneo, atelierele mestesugarilor locali. Plimbare pana la fortareata Tarului Samuel, de unde avem o priveliste minunata asupra orasului si lacului. Cazare Hotel in Ohrid .

Ziua 3
Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie si plaja sau plimbari individuale in Ohrid sau puteti participa la urmatoarea excursie optionala: Croaziera si Manastirea Sf. Naum (pret 20 euro/ pers) (Croaziera de-a lungul coastei de sud de unde veti putea admira privelistea grandioasa a orasului - Bay of Bones - muzeul pe apa (situl arheologic) si Biserica Naum din secolul al Xlll-lea. Tot de pe vapor puteti vedea Granita cu Albania (se afla la numai 400 de metri de manastire) si orasul albanez Pogradec. Ajunsi la Manastirea Sf. Naum (privelistea din curtea manastirii este superba, forma manastirii poate fi comparata cu o frunza de trifoi) vom vizita Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil (secolul IX), moastele Sfantului Naum (ucenic al Sf Chiril si Metodie - legenda spune ca daca pui urechea pe racla vei auzi bataile inimii acestuia). Timp liber pentru masa de pranz, cumparaturi (suveniruri si perle) si vizita Biserica Sf. Petka (izvor tamaduitor pentru vedere). Retur spre portul Ohrid de 14.000 pers., considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. Cazare Hotel in Ohrid .

Ziua 4
Mic dejun. Plecare catre Bulgaria .Tur de oras in capital Bulgariei pe parcursul caruia vom admira Catedrala Alexander Newski (cea mai mare catedrala din Balcani), Cladirea Parlamentului, Teatrul National si Centru Istoric al orasului. Cazare Hotel in Sofia.

Ziua 5
Mic dejun Plecare catre tara cu o ultima oprire pe teritoriul Bulgariei la Veliko Tarnovo pentru vizitare Cetate si ultimele cumparaturi. Ne continuam deplararea Ruse -Giurgiu. Sosire in tara in functie de trafic si formalitatile vamale.


Plecari : Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti , etc

Pretul include:  - transport cu autocarul clasificat pentru transport persoane international; 
- 4 nopti cazare + mic dejun in hotel, 
-ghid turistic atestat. 

Pretul nu include: 
- asigurarea medicala ; 
- intrarile la obiectivele turistice (aprox 5 euro Manastirea Sf Naum, aprox 6 leva Cetate Veliko Tarnovo) 
-Excursia optionala Croaziera si Manastirea Sf. Naum (20 euro/ pers) ;
- orice alt serviciu care nu este mentionat .
 
Excursiile optionale se realizeaza in cazul in care exista minim 25 persoane participante pe fiecare program optional.

Avans minim 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single 45 euro / pers.    Grup minim 25 persoane.

Tarife  copii :
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet (65  euro)
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (115 euro),  beneficiaza de mese si loc in autocar,  se asigura pat suplimentar .
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.


Acte necesare : Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului

OBSERVATII:
tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;
transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer;
prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.


Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a)30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b)70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c)100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d)100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e)100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f)100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g)100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h)100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Ohrid
Transport Autocar Ohrid - Bucuresti

vezi mai multe

Vacante deosebite in destinatii alese/transport

Verifica tarife si disponibilitate